Geschiedenis

Hoogbegaafden vind je overal!
En dat willen wij in deze week laten zien.

Geschiedenis

Waarom een Week van de Hoogbegaafdheid?

Het organisatieteam brengt met de Week van de Hoogbegaafdheid het onderwerp positief onder de aandacht. Wij willen kennis over hoogbegaafdheid verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen. Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!

Aanleiding

Tussen 2003 en 2012 is er jaarlijks een Dag van de Hoogbegaafdheid georganiseerd. Hoogbegaafden uit heel Nederland kwamen op die dag bijeen op één locatie voor een gezellig samenzijn en om vooral zelf veel over hoogbegaafdheid te leren.

De organisatoren van de Week van de Hoogbegaafdheid willen juist aan heel Nederland en Vlaanderen laten zien dat hoogbegaafdheid overal voorkomt. Dus niet meer met z’n allen bij elkaar op één locatie, maar met z’n allen overal in het land laten zien dat we er zijn!

De Week

Dé Week werd voor het eerste in 2016 georganiseerd. Er waren toen bijna 100 evenementen.
In 2017 organiseerden 53 verschillende partijen samen 111 evenementen door heel Nederland en Vlaanderen.
Nu in 2018 wordt de Week van de Hoogbegaafdheid voor de derde maal georganiseerd.

Doe mee!