Universitaire bachelorstudenten gezocht voor onderzoek ‘Het leven als student’

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Gaat het leven als student je makkelijk af of vind je het soms best lastig? De ene student vindt sneller zijn of haar draai dan de andere, zowel academisch als sociaal.

Aan de Radboud Universiteit onderzoeken we hoe dit samenhangt met bepaalde persoonlijke eigenschappen, sociale omgeving (o.a. lidmaatschap verenigingen) en academische factoren (o.a. cijfers, honours deelname, en verbreding/versnelling op basis/middelbare school).

Versnelde en/of hoogbegaafde studenten

Wij zijn in het bijzonder geïnteresseerd of de aanpassing bij hoogbegaafde en/of jonge studenten die op de basis- en/of middelbare school een of meer klassen hebben overgeslagen, anders verloopt dan bij niet-hoogbegaafden en studenten die geen klas hebben overgeslagen. Vandaar dat wij via ons onderzoek hier onder de aandacht brengen. We doen dit onderzoek alleen in Nederland, waar het de eerste keer is dat versnelde, jonge studenten worden onderzocht.

Dus ben jij een Nederlandstalige hoogbegaafde en/of versnelde bachelorstudent (en heb je nog geen bachelordiploma): doe dan zeker mee! Of ken je zo’n student? Breng dan s.v.p. dit onderzoek onder zijn of haar aandacht. Ook na de week van de hoogbegaafdheid kan de vragenlijst worden ingevuld.

Meedoen is eenvoudig: je hoeft alleen een online Nederlandstalige vragenlijst in te vullen: Vragenlijst ‘Het leven als student’. Dit duurt circa 20 minuten. Het onderzoek is anoniem en deelnemers kunnen de resultaten van het onderzoek ontvangen.
Werkt de link niet, kopieer dan deze URL in je brower: https://survey.socsci.ru.nl/index.php/579849/lang-nl

Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Marjolein van Weerdenburg en drs. Yolande Schuur, van het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met drs. Yolande Schuur: [email protected] of 06-55304152.

Details

Aanmelden niet verplicht.

Adres

Online wetenschappelijk onderzoek voor bachelorstudenten,
Radboud Universiteit, Montessorilaan 3, Nijmegen, Nederland.

Meer informatie: