Kben: op safari || naar de beleving van het (uitzonderlijk) HB kind

Landvankben

Placeholder

Evenement beschrijving

Er is voldoende kennis en informatie te vinden over hoogbegaafdheid, maar het is een illusie om te denken dat er zoiets bestaat als “het hoogbegaafde kind”.

Waar zit de ingang? Hoe creëer ik meer betrokkenheid of veranderingsbereidheid? En als je concepten als autonomie en zelfbeschikking wel begrijpt, weet je dan ook hoe je dit voor een specifiek kind ervaarbaar kunt maken? En hoe behoud je wel de regie, zonder dat je daarmee een kind remt?

Om deze uitdagingen te kunnen adresseren hebben wij een taal ontwikkeld die recht doet aan de complexiteit en nuancering van de beleving van het (uitzonderlijk) hoogbegaafde kind.

Dus heb jij behoefte aan concrete handvatten? Zodat je de theorie daadwerkelijk kunt gaan verbinden met de praktijk thuis of in de klas?

Zet dan de spreekwoordelijke wandelschoenen maar vast klaar, want op woensdag 11 maart vieren wij de Week van de Hoogbegaafdheid met een gratis safari ter waarde van €125!

Kben: op safari is een ideale manier voor ouders, onderwijs- en zorgprofessionals om de eerste stappen te zetten in het Land van Kben. We starten samen onze reis door de eilanden en steden van het Land van Kben en maken kennis met de dieren. Bevind jij je regelmatig in de diepere wateren van Vogelbekdierstad, of kun je misschien af en toe wel wat meer Gorillakracht inzetten?

Tijdens de safari leer je hoe de dieren met hun krachten, zwaktes en unieke karakters deel uitmaken van het leven en hoe deze optimaal ingezet kunnen worden. Het is een eerste kennismaking met onze unieke, beeldende taal. Aan het eind van de avond loop je weg met een overzicht van de dominante dieren en eilanden binnen jouw gezin, klas of team. Dit overzicht kan de start van jouw reis door Land van Kben zijn en geeft je al concrete tips om direct in de praktijk te brengen.

Wil je je aanmelden voor een safari? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met je naam, woonplaats en contactgegevens en vermeld ‘Safari’ in het onderwerp.

Meld je je daarnaast tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid aan voor een kennismakingsgesprek en besluit je om toe te treden tot onze Community, dan kun je je Kids Community-abonnement voor één kind gratis upgraden naar een Kids Community Plus-abonnement! Dat betekent deelname aan een speciale interessegroep naar keuze (Kben: aan het gamen, Kben: muzikaal of Kben: aan de kook). 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Land van Kben,
Weg naar Laren 39, Zutphen, Nederland.

Meer informatie: