Individuele sessie Bewustwording (1 uur, Amsterdam, 12 maart)

ilona

Placeholder

Evenement beschrijving

Hallo geïnteresseerde,

Spreekt de term ‘bewustwording’ je aan en wil je hier ‘iets’ mee? Ben je hierin al sterk op weg of vraag je je juist af waar je moet beginnen? Mooi…voor al deze variaties is er ruimte. Het proces van bewustwording is geschikt voor een ieder met interesse hierin, je bent nooit uitgeleerd en de term biedt alle gelegenheid voor aansluiting bij jouw ontwikkeling, professie, interesse, kwaliteiten en ambities.

* Vind je het leuk/fijn/nuttig om direct concrete voorbeelden en resultaten te lezen? Cliënten vertellen het hier zelf: www.ilonakuis.nl/reviews/openbaar *

Hieronder vind je achtereenvolgens:
– info over mijn praktijk
– info over de sessie
– een tekst die mijn cliënten aanspreekt
– een toelichting daarop van mijn kant
– en contactinformatie

Praktijkinfo
Via mijn praktijk Begeleiding in bewustwording bied ik individuele begeleiding aan elke persoon die bewuster wilt leven. Dat varieert van een bewustwording van gedrag, woordkeuze en gevoelens tot aan het beoefenen van presentie in het moment en de gelaagde omgang met gedachteprocessen. Ik leer je om met precisie, nieuwsgierigheid en liefde te kijken naar de diverse aspecten van jouzelf, en om stil te staan bij de micro-keuzemomenten die jouw macro-levensweg vormen.

Ademhalen, voelen, reflecteren, uittekenen, verstillen, ontwapenen, verstevigen, integreren, verruimen, leven!

De manier waarop ik dit benader en vormgeef, spreekt vaak mensen aan die zich herkennen in hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit. Die begrippen zelf komen meestal niet voor in de sessies; centraal staat een bewuste beleving van de realiteit, waarbij concepten worden ontleed tot de ervaring die jij erbij hebt.

Info over de sessie
In deze speciale sessie voor de Week van de Hoogbegaafdheid besteden we hier een uur aan, gebaseerd op dat wat jij inbrengt. Alles is welkom en bespreekbaar. Vooraf maken we telefonisch kennis. De sessie vindt plaats in Amsterdam west; bij geschikt weer kunnen we ook een natuurlijke wandeling maken. De sessie kan worden geboekt tussen 11 en 15 maart. Als later in maart beter uitkomt, dan zoeken we een alternatief.

Noot: voor de Week van de Hoogbegaafdheid bied ik de begeleiding aan met 50% korting. Op deze website bied ik tevens 2-urige sessies aan en sessies in Veenendaal (= de plek waar ik ben opgegroeid).

De tekst die mijn cliënten aanspreekt
Hieronder vind je een tekst waarin de mensen met wie ik werk zich herkennen. Mogelijk is deze ook voor jou prettig en verhelderend om te lezen.

Je bent gewend snel te leren, veel te willen en (aan) te kunnen. Je hebt een brede of juist zeer specialistische belangstelling, een ongeremde nieuwsgierigheid, een licht ontvlambaar rechtvaardigheidsgevoel en een sterk gevoelde behoefte aan vrijheid en verbondenheid.

Je valt op door je eigenheid, eigenwijsheid, eigenzinnigheid. Wellicht ontvang je bewondering of heb je juist de indruk te worden bestreden, terwijl je in essentie zoekt naar gelijkwaardigheid. Diversiteit. Stevigheid. Diepgang. En eenvoud. Je ervaart gemis.

Je wilt gezien en gehoord worden in jouw krachten en kwetsbaarheden, en ruimte ervaren in de uitwisseling. Je zou graag begrepen willen worden. Je verlangt naar een ware connectie met anderen, echt contact, wederzijds begrip. Erkenning. Ontspanning. Verheldering.

Je ziet jezelf herhaaldelijk in dezelfde patronen terechtkomen. Theoretisch kun je dit verklaren, hoewel de toepassing van alternatieven in de praktijk weerbarstiger blijkt. Je zou heel graag verandering willen en zoekt eerlijke spiegeling die niet afwijst maar richting geeft.

Je hebt al flink wat persoonlijke ontwikkeling doorlopen en je vraagt je af wat de volgende stap is. Er is een sterk besef dat er nog meer ‘te halen’ is en je vermoedt dat je moet gaan zoeken op een plek die je nog niet hebt gevonden.

Toelichting en achtergrond
Die beschrijving was een directe, onverbloemde weergave van hoe ik mijzelf kende in de overgangsfase van zelfkennis naar een bewuste toepassing van die kennis. Telkens opnieuw kwam ik momenten tegen waarop ik niet handelde zoals ik had gewild of voorzien.

  • Wat gebeurt daar en hoe kan ik daar dichterbij komen?
  • Wat betekent kennis eigenlijk; waar is die ondersteunend en waar belemmerend?
  • En hoe kan ik ter plekke in mijzelf realiseren wat ik geneigd ben om via de omstandigheden en via anderen te willen bereiken?

Daar heb ik mij de afgelopen acht jaar in verdiept en ontwikkeld. Het heeft me tot een rustiger en intiemer mens gemaakt. Sinds drie jaar begeleid ik anderen in dit proces van bewustwording, een proces dat naast leerzaam ook bijzonder amusant en ontspannend is!

Contactinformatie
Voor vragen over deze sessie of de activiteiten van ‘Begeleiding in bewustwording’ in bredere zin, ben ik te bereiken via 06-48079439 en [email protected]. Twijfels, kritische opmerkingen, voorzichtige verkenningen, trefzekere intuïtie en jubelend enthousiasme: laat ze je motiveren om contact op te nemen, ik ben er openlijk belangstellend naar. Even bellen of een mailtje sturen is uiteraard vrijblijvend. Als je direct een sessie wilt boeken, dan kan dat via dezelfde kanalen.

Zonnige groeten en tot ziens,
Ilona

Details

  • Organisator: Ilona Kuis Begeleiding in bewustwording
  • dinsdag 12 maart, van 09:00 tot 20:00
  • https://www.ilonakuis.nl/
  • Prijs: € 50,- (incl. 50% korting)

Aanmelden via e-mail:

Adres

Hoofdweg 487, 1056 CZ Amsterdam, Nederland.

Meer informatie: